Hur länge gäller en HLR utbildning? – Vi klargör allt för dig

barn hlr utbildning

Ja frågan hur länge en HLR utbildning gäller är det många som ställer sig. Vi kan läsa att HLR-rådet rekommenderar en HLR kurs eller träning en gång om året. Här har man sett vikten av att repetera och förnya dem kunskaper som man skaffar sig.

Detta kan för många verka som ofta men det finns ett antal anledningar till att vi vill repetera och hålla kunskaperna färska.
Vi förklarar varför det är viktigt att gå en repetitionsutbildning med jämna mellanrum i texten nedanför!

Innehållsförteckning

Nya riktlinjer från ERC vart 5:e år

Det europeiska rådet för hjärt-lungräddning (ERC) kommer vart 5:e år ut med nya riktlinjer för hur HLR ska utföras. De senaste riktlinjerna som kom ut var 2021 och är det som gäller just nu.

Förändringen kan vara stor eller så är det inte så mycket som skiljer. Detta är en av anledningarna till att förnya sina kunskaper i HLR då det ständigt förändras och utvecklas till det bättre.

HLR-rådets rekommendationer

I rekommendationerna från HLR-rådet så finns det tydliga riktlinjer för hur HLR ska genomföras med god kvalité samt hur ofta allmänheten och instruktörer behöver förnya sina kunskaper.
Vi har gått igenom hur ofta allmänheten men även hur ofta instruktörer i HLR behöver repetera sina kunskaper.

Repetition för allmänheten

För allmänheten så rekommenderas det att man tränar HLR en gång om året alternativt går en helt ny HLR-utbildning.

Rekommendation för instruktörer

För att instruktörer inom HLR ska hålla sig uppdaterade och agera på ett professionellt sätt så rekommenderar HLR-rådet att dessa minst håller en utbildning om året.

Vart kan jag gå en repetitionsutbildning i HLR?

Vi på Våga Agera hjälper till att hitta en HLR-utbildning till dig. Vi strävar för att du ska få det bästa priset på din nästkommande utbildning och jämför därför flertalet offerter åt dig.

Fyll enkelt i formuläret här så får du upp till 3 kostnadsfria offerter på en utbildning för dig, ditt företag eller förening.

Summering

Då vi nu läst HLR-rådets rekommendationer så ser vi att en HLR utbildning gäller i 1 år och efter detta så rekommenderas det att vi förnyar våra kunskaper.
Detta då ERC uppdaterar vårat sätt att genomföra hjärt- och lungräddning på vart 5:e år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kostnadsfria offerter

Fyll i formuläret för att få helt kostnadsfria prisförslag från flera ledande företag för det fu söker, du blir vanligtvis kontaktad inom 48 timmar.

    Personlig information



    Utbildning


    Plats