Köpa hjärtstartare till förening – Testa quizet för att matcha rätt

Hjärtstartare utbildning

När ni ska köpa en hjärtstartare till er förening så finns det ett antal saker som kan vara bra att tänka på. Vi tar upp dem 5 mest vanliga frågorna som brukar dyka upp som kan vara bra att tänka på vid ert köp utav en hjärtstartare.

Det ni kan börja med för att få en uppfattning är vårat quiz som är helt unikt där ni besvarar ett antal frågor för att se vilken hjärtstartare bäst.

Testa vårat quiz för att se vilken ni matchar bäst med

5 vanliga frågor

1. Är hjärtstartare avdragsgill?

Ja, en hjärtstartare som en förening köper är en kostnad som är avdragsgill. Ni kan alltså dra av denna kostnad mot ert resultat för att få en fördel skattemässigt.

miniräknare och räknepapper

2. Bidrag till en hjärtstartare?

Nej, det finns tyvärr inga nationella bidrag att söka när du skaffar en hjärtstartare. Det finns i undantagsfall vissa kommuner som ger ett bidrag till mindre landsbyggdsorter där räddningstjänst och ambulans har långa framkörningstider.

Kvinna vid dator

3. Placering – inomhus eller utomhus

En väldigt viktig del att tänka på när ni skaffar er hjärtstartare är om den vara inne eller ute.

Hjärtstartare Utomhus:

Ska den vara ute så är det av vikt att ha ett värmeskåp. Ett värmeskåp förlänger livslängden på såväl elektroderna samt batteriet då den skyddas mot fukten utomhus. Dessa är även försedda med larm om någon skulle försöka stjäla den.

Hjärtstartare Inomhus:

Ska er hjärtstartare vara inomhus så kan man med fördel köpa till en väska som man sedan hänger upp på en vägg.
Här behöver man tänka på en plats som är lättåtkomlig när man ska få tag på den. Många gånger hänger den i en entré då dem flesta har tillgång till denna och god kännedom om den.

Hjärtstartare utbildning

4. Behöver jag utbildning?

För att använda en hjärtstartare så krävs ingen utbildning. Dagens hjärtstartare ska vara så pass enkla att använda så att man utan utbildning ska kunna följa hjärtstartarens instruktioner.
Dock så kan det vara en god idé att gå en HLR utbildning med fokus på hjärtstartare för att skapa en trygghet då få personer vet hur dem reagerar när krisen är framme.

Har man gått en utbildning så har man åtminstone utsatt sig för en liknande situation som man kan tänkas hamna i. Detta är av största vikt om man vill känna en trygghet i sig själv när olyckan väl är framme.

Vi på Våga Agera hjälper er att hitta den bästa utbildaren samt priset på en HLR-utbildning med hjärtstartare, ansök om kostnadsfria offerter här.

barn hlr utbildning

5. Typ av hjärtstartare?

Det finns ett flertal olika hjärtstartare ute på marknaden. Vi har gjort en jämförelse mellan 7 utav dem mest populära hjärtstartare för du ska få en uppfattning om vilken som passar er bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kostnadsfria offerter

Fyll i formuläret för att få helt kostnadsfria prisförslag från flera ledande företag för det fu söker, du blir vanligtvis kontaktad inom 48 timmar.

    Personlig information    Utbildning


    Plats