Köpa hjärtstartare som privatperson – Den här modellen bör du väja

Hjärtstartare ligger ner

Ska du köpa hjärtstartare som privatperson så är det inga som helst problem. Faktum är att dem flesta hjärtstopp inträffar utanför sjukhusets väggar där man själv kan vara först på plats.

Den modellen som vi tycker lämpar sig bäst för att den som vill använda den privat är Lifepak CR2.

Vi går igenom 4 anledningar varför vi tycker att denna modell lämpar sig bäst för hemmet, sommarstugan eller vart du nu väljer att ha den.  

Innehållsförteckning

1. Ett fördelaktigt pris

Lifepak CR2 kostar runt 15 000kr vilket är ett bra pris om man jämför med många andra hjärtstartare. Det finns givetvis billigare modeller men här får du funktioner som du annars får betala mer för hos liknande hjärtstartare.

En sådan funktion är möjligheten att använda den på barn. Detta betyder att du inte behöver köpa ett par extra elektroder om du vill ha möjligheten att använda den på barn, läs mer om detta nedan.

2. Fungerar till barn

En stor fördel med just Lifepak CR2 är att den fungerar lika bra till barn som till vuxna. Många kanske tror att detta är en självklarhet att det är så här alla modeller fungerar men så är inte fallet.

Dem allra flesta modeller kräver att du har ett par separata elektroder som är anpassade till barn. Detta innebär inte bara extra stress att man ska byta elektroder när olyckan är framme utan även en kostnad.

Med denna modell så använder du samma elektroder som du gör till vuxna, du behöver alltså inte byta.
För att minimera strömstyrkan i maskinen så trycker du enkelt på en knapp som slår om maskinen till ett ”barnläge”.

Så med ett enkelt knapptryck så har du omvandlat din hjärtstartare till att kunna användas på barn!

barn hlr utbildning

3. Bra hållbarhet på batteri och elektroder

Elektroderna och batteriet är delar som har ett bäst före på samtliga hjärtstartare ute på marknaden.
Här skiljer det dock i både pris och hållbarhet, en faktor som styr det framtida priset på hjärtstartaren.

Vi har jämfört 7 olika modeller för att se vilken som är billigast i längden. Här hamnar Lifepak CR2 i mitten på testet.

  • Elektrodernas hållbarhet och pris: 4 år och kostar 1500kr
  • Batteriets hållbarhet och pris: 4 år och kostar 3000kr

Enligt oss så är detta inget negativt att den inte är den billigaste då det finns flertalet andra positiva egenskaper där den slår övriga modeller.

4. Behöver du utbildning?

En fråga som många ställer sig när dem köper en hjärtstartare, behöver jag gå en utbildning?

Vår rekommendation är alltid att man har gått en utbildning för att känna sig säker och trygg när det värsta inträffar. Men det finns inget krav att du ska ha gått en utbildning för att använda en hjärtstartare.

Något som är väldigt positivt med Lifepak CR2 är att den är otroligt lätt att använda. Det finns inte många knappar eller dioder som blinkar och gör en osäker, utan här har man satsat på att leverera en hjärtstartare som ska vara smidig att använda.

Detta är ju givetvis en fördel om man är osäker eller inte hunnit gå den där utbildning som planerat. Hjärtstartaren guidar dig tydligt igenom samtliga steg som ska göras.

Instruktörsutbildning HLR

Vi hjälper dig med det bästa priset

Vi på Våga Agera arbetar för att du ska få det bästa priset som finns ute på marknaden. Vi vet vilka saker man ska kolla efter när det gäller service, inköp av nya delar etc.

Skicka enkelt in en kostnadsfri offert till oss så återkommer vi med ett prisförslag! Gör det här!

Sammanfattning

Vi tycker att Lifepak CR2 är en bra hjärtstartare att välja om du ska ha den för privat bruk. Den är lätt att använda samt att priset är fördelaktigt.

Om man behöver gå en utbildning eller ej är upp till en själv men vi rekommenderar starkt att du gör det oavsett hur enkel en hjärtstartare är att använda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kostnadsfria offerter

Fyll i formuläret för att få helt kostnadsfria prisförslag från flera ledande företag för det fu söker, du blir vanligtvis kontaktad inom 48 timmar.

    Personlig information    Utbildning


    Plats